fbpx

Mere end et dusin JBG’ere mødtes lørdag formiddag med huer og hætter trukket godt ned omkring ørerne. En kuling fra vest med kraftige vindstød afholdt hverken dem eller de godt 100 andre frivillige fra at hjælpe med at rense strand og klitter på Thorup Strand for plastic og flamingostykker.

Ting, der er skyllet i land i forbindelse med, at Mærsk-containerskibet Mayview Maersk tabte 46 container i Nordsøen under stormen Pia få dage før julen 2023.

Udstyret med sorte plastsække blev strand og klitter gennemtrævlet for ting, der ikke hører sig til i naturen. Og selvom det næsten er tre måneder siden, at det første vraggods skyllede i land – og frivillige flere gange siden har hjulpet med at rydde op – så blev det alligevel til en del på dagens strandrensning, som man kan se på billedet.

JBG blev med dagens indsats 5.000 kroner rigere, ligesom de øvrige fremmødte foreninger, som Mærsk også donerede penge til som tak for hjælpen.

Der var strandrensning på fire strande langs Jammerbugten denne lørdag – og ifølge Michael Krogsgaard fra kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune, der var mødt op for at takke alle frivillige, var der omkring 1.000 frivillige fordelt på de fire strande.

Tekst og billeder: Charlotte OstertagPrint Friendly, PDF & Email
Categories: Sidste nyt